De zomer is zo’n fijne tijd. Je kunt genieten van het warme weer, bent veel meer buiten en er staan vaak leuke dingen op de planning. Hoe kan het dan dat het je stress oplevert? Niet voor iedereen is de zomer een tijd om te relaxen en ontspannen. Voor sommige mensen is de zomer juist een extra stressvolle periode. Dat je maar bezig bent met wat je allemaal niet mag, terwijl er zoveel wel mogelijk is! Zonde toch? En dat is ook niet wat je je kinderen wilt meegeven. Als bij jou soms de zomer meer zorgen geeft dan zon maak dan een afspraak en geniet van de mooie zonmomenten.

Vakantie en toch depressief

Zowat de hele bevolking kijkt maandenlang uit naar de zomer en de vakantie. Als de vakantie aanbreekt, dan herken je bij veel mensen dan ook een gevoel van opluchting en enthousiasme. Je bent blij dat je niet meer naar school hoeft te gaan of niet meer naar je werk moet. Je kan uitslapen en alles lekker rustig aan doen omdat je in de vakantie niet zoveel verplichtingen hebt als in het jaar. Je wilt stressloos de zomer door. Toch kan ook de vakantie gevoelens van depressie met zich meebrengen.

Verveling

Ironisch genoeg kan het zijn dat je precies in de zomer, de periode waar je zolang hebt naar uitgekeken, een gevoel van leegte en doelloosheid ervaart. De eerste dagen zal je er waarschijnlijk van genieten om uit te slapen en wat meer ongeorganiseerd te kunnen leven, maar na een tijdje bestaat de mogelijkheid dat je daar ook weer aan went. Dan kan er verveling optreden: niet meer weten hoe je je tijd moet verdrijven. Denk maar aan kinderen die na enkele weken vakantie al uitkijken naar het begin van het schooljaar omdat ze zich vervelen.

Doelloosheid

Het kan zijn dat je met een soort van gemis zal voelen omdat je in je vakantie geen echt doel hebt, zoals je schooltaken of je werk. Je wordt gedwongen om zelf je tijd in te delen. Dit kan in ernstige vorm leiden tot zomerdip of zomerdepressie. Precies omdat sommige mensen niet met dat gebrek aan organisatie om kunnen gaan kunnen er gevoelens van ongemak, droefenis en depressie ontstaan.

Zomerstress

Bovendien wordt ook van je verwacht dat je gelukkig bent in de zomer: wie is er immers niet blij om vakantie te hebben? Geluk lijkt dan zo vanzelfsprekend maar daarom is het dat nog niet. Dit kan leiden tot gevoelens van stress: je moet de perfecte reis organiseren, je vakantie moet geweldig zijn, en je moet avontuurlijke dingen meemaken om te kunnen navertellen aan je vrienden. Dit is een soort van zomerstress die sommige mensen behoorlijk wat druk oplegt. Hierdoor geraken ze nogal eens in een dipje, vooral wanneer ze niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Voor-stress

Vaak begint de stress van de vakantie al vóórdat je werkelijk vakantie hebt. Je hebt een baan, opleiding of andere werkzaamheden waar verantwoordelijkheden bij komen kijken. Twee of drie weken vakantie hiervan betekent vaak ook dat je al vooruit moet werken of in elk geval plannen, zodat je weet wat je na de vakantie te wachten staat. Als je hier op tijd mee begint en je je hier van tevoren bewust van bent, kan dit je veel stress besparen. Daarnaast is een niet geheel onbelangrijke taak natuurlijk het pakken van je koffer voor de vakantie. Ook dit levert weer stress op, want vaak moet je nog dingen kopen, moet je voldoende kleding meenemen en het moet ook allemaal nog in die koffer passen. De gouden tip? Ervaar jij vaak veel vakantiestress of andere vormen van stress als je op reis gaat? Kom hierover eens praten met mij en ontdek hoe je meer stressloos kunt genieten van je vakantie. Zodat je na de vakantie nog lang kunt nagenieten van je vakantiegevoel.

Praten met Marjanne is een gezellig praatgesprek aan de keukentafel

Het keukentafelgesprek is een gesprek van mens tot mens. Heb je het even moeilijk, voel je je alleen of wil je je verhaal kwijt? Soms is het lastig om iemand te vinden in je omgeving die écht naar je luistert of waarmee je kan praten. Praten met Marjanne is een open en vertrouwelijk samengesprek aan de keukentafel voor iedereen die zijn of haar levensverhaal wil delen. Wat er ook speelt in je leven wat niet lekker loopt, ik ben er voor je. Een gesprek met mij kun je zien als een open deur naar je hart en ziel.

Als dame van 60+ kan ik zeggen dat ik beschik over een brede & ruime levenservaring met daarbij gezonde portie kennis aan coaching. Al jaren staat mijn huiskamer open voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek of zomaar het hart wil luchten. Van een gewone babbel tot een diepgaand gesprek, ik ben er voor jou. Voel je dan ook vrij om alle levensgebieden komen aan bod te laten komen; levensvragen, kinderen en opvoedingen, relatie hart- en zielskwesties. Hoeveel gesprekken je met mij wilt, bepaal jezelf. Zelfs één gesprek biedt ruimte en praktische tips om dingen anders aan te pakken. Het kan ook een eerste stap zijn naar een meer ontspannen en gelukkiger leven.

Ik hanteer een gespreksduur van anderhalf uur. Uiteraard ben je niet strikt gebonden aan deze tijd. Langer samen praten kan altijd, alleen vraag ik je om dit vooraf aan te geven. Als je een gesprek met mij wilt dan kan vaak binnen twee weken, zowel overdag als in de avonduren. Je kunt een gesprek aanvragen door mij een e-mail te sturen met daarin je persoonsgegevens, gewenste datum en tijd en natuurlijk waarover je met mij een gesprek wilt aangaan. Ik zal zorgen dat er verse koffie of thee voor je klaar staat. Voel je welkom …

Warme groet Marjanne.

Chat openen
Waarover wil jij met mij praten?
Wat kan ik voor jou doen?
Samen praten is samen delen en helen met Marjanne. Over jezelf praten is het liefdevolste geschenk wat je jezelf kunt geven. Geef jezelf dat cadeau en ontdek wat die liefde met jou doet.