Roerige tijden

We leven in een wonderlijke tijd, waarin angst en onzekerheid lijken te overheersen. Maar is dat werkelijk zo? Als ik me even ‘loskoppel’ van het collectieve gevoel en puur naar mijzelf kijk, dan voel ik juist een enorme rust. Het lijkt bijna taboe om dat toe te geven, maar het is wat ik voel. Een diepe rust, een vertrouwen dat alles goed komt, een diepere verbinding met anderen, juist nu we minder bij elkaar komen. En ik zie dat bij meer mensen, alsof er voor ons allemaal een adempauze is, een periode die ons gegund wordt om naar binnen te keren. Ons te verbinden met onze gezinnen, met onszelf, met mensen die we liefhebben. Juist in deze tijden waarin we fysiek afstand houden en niet mogelijk is dicht bij elkaar te zijn is het belangrijk dat we naar elkaar om blijven kijken. Dat kan iets kleins lijken, maar dat het juist voor de ander een groot gebaar is.

Om de dag een wandel ik in de mooie omgeving van Beetsterzwaag en loop ik mijn hoofd leeg. Dan is het bos wakker en slapen de mensen nog. Daarna thuiskomend geniet ik van dampende koffie. Daarna laat ik de wereld op me afkomen door social media en deel en reageer wat voor mij belangrijk is. Wat ik verder doe is lezend het leven onderzoeken en verdiep ik me met veel leesplezier in vraag en antwoord. Ik ben leefgierig in hoe dingen ontstaan en waar het naar toe gaat vooral in deze roerige tijden. Om dit alles heen voer ik vanuit mijn praktijk ‘Praten met Marjanne’ aan mijn keukentafel de meest boeiende gesprekken met mensen. Vaak gaat dit over het persoonlijke leven, maar ook vaak over de tijd waarin we nu zitten en hoe daarmee om te gaan. Voor mij zijn dit soort gesprekken energiegevers. Echt contact met mensen en echte gesprekken daar leef ik voor, juist in deze roerige tijd.

Wees een baken van rust

Deze tijd vraagt van ons, degenen die kunnen intunen op het vertrouwen in ons dat we ons laten zien. Juist nu het lastiger lijkt. Juist nu we misschien niet durven te zeggen wat we echt voelen, omdat zovelen in angst zitten. Het is tijd dat de lichtwerkers zich laten zien. (Ik hou persoonlijk niet echt van het woord ‘lichtwerker’, omdat het voor mij lijkt te  ‘betekenen dat iemand anders dan in het donker leeft en daardoor minder is, wat natuurlijk onzin is. Maar iedereen weet wat ik ermee bedoel en voelt diep vanbinnen wel of hij zich er toch ergens mee identificeert.) De kans is groot dat jij, als je dit leest, je al geroepen voelt om iets te doen, maar misschien weet je nog niet wat. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Door jouw eigen energie en vertrouwen hoog te houden en dat te laten zien, kun jij een baken zijn voor anderen. Iets waar ze op af kunnen stemmen en houvast aan hebben.

Leven in roerige tijden vooral nu in coronatijd.

Wat zijn lichtwerkers

Laat ik eerst vertellen wat een lichtwerker is. Dat geeft gelijk meer licht op wat ik daarmee bedoel. Lichtwerkers zijn mensen die hun leven wijden aan het zijn van een helder licht in de wereld. Ze begrijpen dat hun acties (hoe groot of hoe klein ook) het potentieel hebben om de vibratie van de planeet te verhogen. Een Lichtwerker is wakker, zich ervan bewust dat zijn aanwezigheid ertoe doet en dat hij deel uitmaakt van iets groters dan hijzelf.

Lichterwerkers zijn geen vage types. Verre daarvan. Het zijn leraren, koks, schrijvers, zangers, producenten, schoonmakers, moeders en mediums. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden in de nachtclubs, in het café, in de crèche, de directiekamer en het museum. Mensen zoals jij en ik. Een Lichtwerker is iemand die een bewuste beslissing neemt om te proberen de roep van de bron (licht) te beantwoorden en de roep van het ego (angst) te negeren. Een lichtwerker volgt zijn hart.

Werken aan je ‘licht’ in liefde

Alleen al door deze blog te lezen, werk je aan je licht. Door te doen waar je van houdt, werk je aan je licht. Door een andere gedachte te kiezen wanneer je in een slecht humeur bent, werk je aan je licht. Door iemand te bemoedigen in plaats van kritiek te geven, werk je aan je licht. Door je te verbinden met de bron van liefde in het universum, werk je aan je licht. Door vriendelijk en meelevend te zijn, werk je aan je licht en verspreid je dit door andere mensen in liefde tegemoet te komen.

Deel je wijsheid met anderen ook in deze roerige tijd

Komen er woorden in je op? Woorden van liefde, licht en vertrouwen? Deel ze dan! Laat je niet meer tegenhouden door al die stemmetjes in je hoofd. Het is niet meer de tijd om je te laten tegenhouden. Ik weet het, want ik voel het. Geloof me, deze tekst is – in ieder geval voor mijn gevoel – vele malen ‘zweveriger’ dan ik normaal deel. Mijn hoofd, mijn ego als je het zo wilt noemen, vindt er van alles van. ‘Wat zullen mensen wel niet van me denken?’ ‘Ook mijn bekenden kunnen dit lezen en dan vinden ze van alles van me.’ ‘Ze gaan me vast zweverig noemen.’ Sterker nog: Ik vind er zelf ook van alles van. Ik vind mezelf ook wat zweverig nu. Ik deel hele andere dingen dan normaal. En toch voelt het nu juist. Het voelt als wat ik moet doen nu, wat ik er ook van vind. Dus leer van mijn proces: Ja, het is eng, maar ik doe het toch.

Zet een stap terug naar jezelf in deze roerige tijd

Voor een tijdje terug raadde ik nog iemand aan die met iets naar buiten wilde treden om een eerste kleine stap te maken. Zet een stapje, klein genoeg dat het je lukt, maar zo groot als je kunt. Je kunt iedere dag een stapje zetten, klein genoeg om behapbaar te zijn, groot genoeg om wat te ‘stretchen’, zodat je ook buiten jouw comfort zone komt en je steeds wat meer laat zien. Bedenk: Wat heb ik de wereld nu te bieden? En zet een stap(je) om dat te bereiken. Wat is datgene dat jij kunt bijdragen? Het hoeft niet eens compleet uniek te zijn dat ben jij namelijk al! Dus laat het lekker zijn wat het is, ook als je overtuigd bent dat zoveel anderen het al gezegd hebben, ook als je denkt dat zovelen hetzelfde doen. Ieder baken is er een, wie weet voor wie jij diegene bent aan wie ze houvast hebben.

Vertel me: Welke stap ga jij zetten vandaag in deze roerige tijden?

Praten met Marjanne is een gezellig praatgesprek aan de keukentafel

Het keukentafelgesprek is een gesprek van mens tot mens. Heb je het even moeilijk, voel je je alleen of wil je je verhaal kwijt? Soms is het lastig om iemand te vinden in je omgeving die écht naar je luistert of waarmee je kan praten. Praten met Marjanne is is een open en vertrouwelijk samengesprek aan de keukentafel voor iedereen die zijn of haar levensverhaal wil delen. Wat er ook speelt in je leven wat niet lekker loopt, ik ben er voor je. Een gesprek met mij kun je zien als een open deur naar je hart en ziel. 

Als dame van 60+ kan ik zeggen dat ik beschik over een brede & ruime levenservaring met daarbij gezonde portie kennis aan coaching. Al jaren staat mijn huiskamer open voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek of zomaar het hart wil luchten. Van een gewone babbel tot een diepgaand gesprek, ik ben er voor jou. Voel je dan ook vrij om alle levensgebieden komen aan bod te laten komen; levensvragen, kinderen en opvoedingen, relatie hart- en zielskwesties. 

Hoeveel gesprekken je met mij wilt, bepaal jezelf. Zelfs één gesprek biedt ruimte en praktische tips om dingen anders aan te pakken. Het kan ook een eerste stap zijn naar een meer ontspannen en gelukkiger leven. Ik hanteer een gespreksduur van anderhalf uur. Uiteraard ben je niet strikt gebonden aan deze tijd. Langer samen praten kan altijd, alleen vraag ik je om dit vooraf aan te geven. 

Als je een gesprek met mij wilt dan kan vaak binnen twee weken, zowel overdag als in de avonduren. Je kunt een gesprek aanvragen door mij een e-mail te sturen met daarin je persoonsgegevens, gewenste datum en tijd en natuurlijk waarover je met mij een gesprek wilt aangaan. Ik zal zorgen dat er verse koffie of thee voor je klaar staat. Voel je welkom …

Warme groet Marjanne.

Praten met Marjanne

Chat openen
Waarover wil jij met mij praten?
Wat kan ik voor jou doen?
Samen praten is samen delen en helen met Marjanne. Over jezelf praten is het liefdevolste geschenk wat je jezelf kunt geven. Geef jezelf dat cadeau en ontdek wat die liefde met jou doet.