Praten van mens tot mens is wat we nodig hebben

Heb jij behoefte aan iemand met wie je kunt praten? Klop dan aan bij mij. Wil je graag eens met iemand praten die zonder oordeel naar je luistert en met je meedenkt? Ben je op zoek naar een klankbord, maar heb je niet meteen een therapeut, of psycholoog nodig? Dan is praten met Marjanne misschien iets voor jou. Gespreksonderwerpen die besproken worden kunnen heel uiteenlopend zijn. Er is eigenlijk niets dat niet besproken kan worden. Voel je daarom vrij om me te laten weten wat je graag zou willen bespreken.

Steeds weer verbaas ik mij als ik in gesprek ben, dat ik praat met een rol/functie en niet met een mens… Door de aanpassingen die iemand bij zichzelf doet om een functie/rol uit te voeren. In hoeverre iemand zichzelf laat zien. Hoeveel beschermingsmechanismes er in stand gehouden worden, maar ook hoeveel aannames en vooroordelen we eigenlijk hebben waar we ons niet bewust van zijn. Zelf vind ik het altijd heel prettig om met een ieder open in gesprek te kunnen zijn van mens tot mens. Ik heb mijn kwaliteiten en verbeterpunten en jij hebt die ook, directeur of niet. Ik vind het prettig als het open gesprek mag zijn van mens tot mens, met alle kwetsbaarheden die er zijn. Het maakt mij en de ander krachtig, als wij er als mens in zijn geheel mag zijn.

Ben jij je bewust van welke aannames en vooroordelen je hebt? En welke beschermingsmechanismes je toepast? Hoe open ben je over wat je ervaart elke dag weer en hoe je ermee omgaat? Door wat je doet en laat zien en misschien niet doet/laat zien creëer je een beeld van jezelf bij de ander.. is dat ook het beeld wat je wilt creëren? Ik gun het je, dat je als mens in zijn geheel gezien mag worden! Mag ik je een praatduwtje in de rug geven? 

Praten van mens tot mens

Mijn werkwijze als praatcoach

Heel kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat coaching leidt tot nieuw inzicht, nieuwe gedrag, nieuwe vaardigheden, nieuwe overtuigingen, betere inzicht in wie je bent, wat je wilt en hoe je daar komt. Uiteindelijke zorgt dat voor: een gelukkiger, succesvoller, prettiger (werk)leven. Als praatcoach helpt je, ondersteunt je, begeleidt je met de vragen die spelen in jouw leven! Persoonlijke aandacht én persoonlijke begeleiding zijn de kernwoorden die de betekenis coach het beste weergeven. Een coach begeleidt je vanuit een objectief oogpunt met als uiteindelijke resultaat dat jij na de coaching tot een sterker individu uitgroeit. De gesprekstoon van een coach zal nooit de termen goed of slecht bevatten, maar de coach zal jou op een ondersteunende en begripvolle manier helpen met het behalen van je persoonlijk gestelde doelen in het leven.

Praten van mensen tot mens is mijn missie

Het allerbelangrijkste is dat diegene zich hier thuis voelt. Vertrouwd en begrepen. Dan kan tijdens het gesprek en het stellen van vragen al heel wat gebeuren. Emoties mogen er zijn. De woorden gaan over iets wat die persoon echt raakt. Het lucht op, maar het grootste effect zal thuis worden ervaren. Doordat de grootste druk al wat van de ketel is gehaald, ontstaat er al iets ruimte voor ontwikkeling.

Ik ben er voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek, aan iemand die tijd en aandacht voor je heeft. Voor als je – om wat voor reden dan ook – in je eigen omgeving je verhaal niet kwijt kunt. Dan kun je anoniem mij. Ook als je gewoon even een praatje met iemand wil maken, ben ik er voor je. Als je contact zoekt vanwege een vraag of probleem kan ik je helpen je vraag duidelijker te maken of om samen een weg te vinden naar een mogelijke oplossing.

Wat en hoe ik het doe

Wat ik doe in de meest letterlijke zin is luisteren, samen praten en goede raad geven. Wat die goede raad precies inhoudt, is altijd persoonlijk. Voor de een werkt het ene, en voor de ander het andere. Jij bent de enige die weet wat er speelt in jouw leven, de expert van jouw situatie. Meestal ben je dan ook goed in staat om je problemen zelf op te lossen. Soms lukt het met hulp van bijvoorbeeld familie, vrienden, of collega’s. In enkele gevallen is ook dat niet genoeg, niet wenselijk, of niet mogelijk.

Jouw probleem kan te persoonlijk zijn om te delen, en wellicht speelt schaamte een rol. Het kan ook zijn dat je vastloopt in een complexe situatie, en niet goed weet wat jouw mogelijkheden zijn, of waar je überhaupt moet beginnen. Misschien twijfel je tussen verschillende oplossingen, en lukt het je niet om tot een beslissing te komen. Of je hebt alles al geprobeerd, en niets helpt.

Wat jouw situatie ook is, een probleem blijft niet lang alleen. Als je niet tot een oplossing komt dan verergert de situatie, en ontstaan er gerelateerde problemen. Langdurige stress zorgt voor geestelijke, en uiteindelijk ook lichamelijke klachten. Je functioneert slechter als partner, als ouder, als vriend(in) en als werknemer/ondernemer, en dat tast je zelfvertrouwen aan. Je kunt uitvallen met een burn-out, of werkloos raken. En dat is als je tijdig een gesprek aanvraagt met mij niet nodig.

Een gesprek met mij kan jou direct helpen om meer inzicht te krijgen in jouw situatie, en handvatten bieden om de situatie zelf op te kunnen lossen. Daarvoor hoeft je probleem overigens niet groot of urgent te zijn: voorkomen is altijd beter dan genezen. De eerste drempel is altijd het hoogste, dat is voor iedereen. Neem die stap en je zult ervaren fijn praten met mij is.

Samen praten helpt écht

Praten met Marjanne is een gezellig praatgesprek aan de keukentafel

Het keukentafelgesprek is een gesprek van mens tot mens. Heb je het even moeilijk, voel je je alleen of wil je je verhaal kwijt? Soms is het lastig om iemand te vinden in je omgeving die écht naar je luistert of waarmee je kan praten. Praten met Marjanne is is een open en vertrouwelijk samengesprek aan de keukentafel voor iedereen die zijn of haar levensverhaal wil delen. Wat er ook speelt in je leven wat niet lekker loopt, ik ben er voor je. Een gesprek met mij kun je zien als een open deur naar je hart en ziel. 

Als dame van 60+ kan ik zeggen dat ik beschik over een brede & ruime levenservaring met daarbij gezonde portie kennis aan coaching. Al jaren staat mijn huiskamer open voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek of zomaar het hart wil luchten. Van een gewone babbel tot een diepgaand gesprek, ik ben er voor jou. Voel je dan ook vrij om alle levensgebieden komen aan bod te laten komen; levensvragen, kinderen en opvoedingen, relatie hart- en zielskwesties. 

Hoeveel gesprekken je met mij wilt, bepaal jezelf. Zelfs één gesprek biedt ruimte en praktische tips om dingen anders aan te pakken. Het kan ook een eerste stap zijn naar een meer ontspannen en gelukkiger leven. Ik hanteer een gespreksduur van anderhalf uur. Uiteraard ben je niet strikt gebonden aan deze tijd. Langer samen praten kan altijd, alleen vraag ik je om dit vooraf aan te geven. 

Als je een gesprek met mij wilt dan kan vaak binnen twee weken, zowel overdag als in de avonduren. Je kunt een gesprek aanvragen door mij een e-mail te sturen met daarin je persoonsgegevens, gewenste datum en tijd en natuurlijk waarover je met mij een gesprek wilt aangaan. Ik zal zorgen dat er verse koffie of thee voor je klaar staat. Voel je welkom …

Warme groet Marjanne.

Praten met Marjanne

Chat openen
Waarover wil jij met mij praten?
Wat kan ik voor jou doen?
Samen praten is samen delen en helen met Marjanne. Over jezelf praten is het liefdevolste geschenk wat je jezelf kunt geven. Geef jezelf dat cadeau en ontdek wat die liefde met jou doet.