Levensvragen

Je voelt dat er iets anders kan in je leven en dat je zelf aan het roer wilt blijven staan. Alleen hoe ga je dit aanpakken? Het leven confronteert ons regelmatig met vragen waar we een antwoord op moeten geven. Indringende vragen op het gebied van werk, relatie, familie, kinderen, ziekte of verlies. Vragen, die complexe gevoelens oproepen en waar geen simpele antwoorden of snelle oplossingen voor zijn. Dergelijke levensvragen nodigen ons uit om stil te worden en even pas op de plaats te maken. Om te voelen wat er van binnen leeft en daarmee te zijn. Om je hart te volgen en te vertrouwen op wat zich aandient. Als we de tijd nemen om dergelijke levensvragen te onderzoeken, dan blijkt dit veelal een louterende ervaring, die je dichter bij jezelf en op je eigen pad brengt. Als zielscoach kan ik je hierbij helpen zodat je meer ontspannen en gelukkig je levensweg kunt vervolgen.

Levensvragen is de vraag stellen wie ben ik

Er zijn momenten dat je, gedwongen of vrijwillig, een nieuwe richting in je leven zoekt. Je bent geconfronteerd met verlies van een dierbare of verlies van je werk. Je hebt een druk leven en ineens krijg je lichamelijke klachten. Of je bent succesvol en je hebt veel bereikt, je wordt erkend en gewaardeerd maar toch ben je niet tevreden. Je komt op een punt in je leven dat je jezelf vragen stelt als: hoe kijk ik terug op mijn leven? Wat is voor mij echt belangrijk? Wie ben ik? waar sta ik voor? Welke keuzes moet ik maken? Hoe maak ik mijn leven weer zinvol? Wie ben ik eigenlijk? Dat zijn levensvragen die vragen om een antwoord.

Levensvragen wie heeft ze niet?

Elke levensfase heeft haar rollen te vervullen en antwoorden vinden op de levensvragen. Het is vaak goochelen in de drukte van alledag met de druk van overlappingen, tegenstrijdigheden en er te weinig of juist te veel tijd is of gaat komen. Elke fase is interessant en heeft unieke mogelijkheden om minder te doen en meer te ZIJN om het levenslange team lichaam en geest beter te laten samenvallen en samenwerken vol levenskracht.

Meer leren ontspannen in het niet-weten en zoeken naar antwoorden op onze levensvragen, mild glimlachen naar onze onzekerheden en angsten, geeft ons levenskracht om ons leven, vol meevallers en tegenslagen en met ingrijpende gebeurtenissen, voluit te leiden van moment tot moment: we ervaren ondanks beperkende omstandigheden fundamentele gezondheid! Ook als ons leven uit elkaar dreigt te vallen.

Hoe verloopt jouw levenspad?

Ik geloof dat ieder mens zijn eigen pad in het leven kan vinden en volgen. En ook dat je daar het beste uit jezelf kunt halen, hoe moeilijk het er soms ook is. Je eigen levenspad vinden en volgen betekent voor mij dat je het leven dat je leidt omarmt en eigenaar wordt van je eigen verhaal. Daarvoor is nodig dat je leert om te gaan met wat je tegenkomt op je pad: liefde, vreugde, geluk, onrecht, pijn en verdriet. Jouw leven, met alles erop en eraan.

Alles wat je meekrijgt, meemaakt en kiest, maakt jou tot wie je bent als mens. Wanneer je dit kunt integreren in je denken, voelen en doen, ervaar je innerlijke rijkdom en wordt je leven heel. Dat zijn grote woorden, ik weet het! En ook dat dit in de praktijk van het leven vaak een hele klus is.

Leren om te gaan met wat er op je levenspad gebeurt, vraagt moed. Door een onderzoekende houding naar wat je denkt, voelt en doet en de bereidheid om te vormen wat nodig, kun je jezelf in al je kwetsbaarheid leren kennen en je daarmee verbinden met de wereld om je heen. Het goede nieuws is dat je dit nooit alleen hoeft te doen: er zijn mensen en doelen om jou te stimuleren om in beweging te komen. Ga jij het aan?

Je wil graag iets veranderen. Je hebt het gevoel dat je niet in je kracht bent, niet gelukkig, voortdurend ligt er een oordeel op de loer, over de ander, over jezelf. Je doet het anders dan je eigenlijk zou willen. Je laat je eigen stem niet horen. Of je hebt geen idee welke keuze je moet maken. En in je eentje krijg je het roer niet de kant op van jouw eigen koers.

Graag kijk ik dan met je mee. Aan de hand van samen praten verken je je gewoontepatronen en verlangens om het anders te doen. Je ontdekt hoe je datgene wat je in de weg zit juist als kwaliteit kan inzetten. Je leert een weg vinden naar je eigen bron om vandaar uit in verbinding met jezelf en de ander in de wereld te staan.

Levensvragen

Praten met Marjanne is een gezellig samengesprek aan de keukentafel

Het keukentafelgesprek is een gesprek van mens tot mens. Heb je het even moeilijk, voel je je alleen of wil je je verhaal kwijt? Soms is het lastig om iemand te vinden in je omgeving die écht naar je luistert of waarmee je kan praten. Praten met Marjanne is is een open en vertrouwelijk samengesprek aan de keukentafel voor iedereen die zijn of haar levensverhaal wil delen. Wat er ook speelt in je leven wat niet lekker loopt, ik ben er voor je. Een gesprek met mij kun je zien als een open deur naar je hart en ziel. 

Als dame van 60+ kan ik zeggen dat ik beschik over een brede & ruime levenservaring met daarbij gezonde portie kennis aan coaching. Al jaren staat mijn huiskamer open voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek of zomaar het hart wil luchten. Van een gewone babbel tot een diepgaand gesprek, ik ben er voor jou. Voel je dan ook vrij om alle levensgebieden komen aan bod te laten komen; levensvragen, kinderen en opvoedingen, relatie hart- en zielskwesties. 

Hoeveel gesprekken je met mij wilt, bepaal jezelf. Zelfs één gesprek biedt ruimte en praktische tips om dingen anders aan te pakken. Het kan ook een eerste stap zijn naar een meer ontspannen en gelukkiger leven. Ik hanteer een gespreksduur van anderhalf uur. Uiteraard ben je niet strikt gebonden aan deze tijd. Langer samen praten kan altijd, alleen vraag ik je om dit vooraf aan te geven.

Als je een gesprek met mij wilt dan kan vaak binnen twee weken, zowel overdag als in de avonduren. Je kunt een gesprek aanvragen door mij een e-mail te sturen met daarin je persoonsgegevens, gewenste datum en tijd en natuurlijk waarover je met mij een gesprek wilt aangaan. Ik zal zorgen dat er verse koffie of thee voor je klaar staat. Voel je welkom …

Warme groet Marjanne.

Praten met Marjanne

Chat openen
Waarover wil jij met mij praten?
Wat kan ik voor jou doen?
Samen praten is samen delen en helen met Marjanne. Over jezelf praten is het liefdevolste geschenk wat je jezelf kunt geven. Geef jezelf dat cadeau en ontdek wat die liefde met jou doet.