Je voelt dat er iets anders kan in je leven en dat je zelf aan het roer wilt blijven staan. Alleen hoe ga je dit aanpakken? Het leven confronteert ons regelmatig met vragen waar we een antwoord op moeten geven. Indringende vragen op het gebied van werk, relatie, familie, kinderen, ziekte of verlies. Vragen, die complexe gevoelens oproepen en waar geen simpele antwoorden of snelle oplossingen voor zijn. Dergelijke levensvragen nodigen ons uit om stil te worden en even pas op de plaats te maken. Om te voelen wat er van binnen leeft en daarmee te zijn. Om je hart te volgen en te vertrouwen op wat zich aandient. Als we de tijd nemen om dergelijke levensvragen te onderzoeken, dan blijkt dit veelal een louterende ervaring, die je dichter bij jezelf en op je eigen pad brengt. Als zielscoach kan ik je hierbij helpen zodat je meer ontspannen en gelukkig je levensweg kunt vervolgen.

Soms is het de vraag wie ben ik?

Er zijn momenten dat je, gedwongen of vrijwillig, een nieuwe richting in je leven zoekt. Je bent geconfronteerd met verlies van een dierbare of verlies van je werk. Je hebt een druk leven en ineens krijg je lichamelijke klachten. Of je bent succesvol en je hebt veel bereikt, je wordt erkend en gewaardeerd maar toch ben je niet tevreden. Je komt op een punt in je leven dat je jezelf vragen stelt als: hoe kijk ik terug op mijn leven? Wat is voor mij echt belangrijk? Wie ben ik? waar sta ik voor? Welke keuzes moet ik maken? Hoe maak ik mijn leven weer zinvol? Wie ben ik eigenlijk? Dat zijn levensvragen die vragen om een antwoord.

Levensvragen wie heeft ze niet?

Elke levensfase heeft haar rollen te vervullen en antwoorden vinden op de levensvragen. Het is vaak goochelen in de drukte van alledag met de druk van overlappingen, tegenstrijdigheden en er te weinig of juist te veel tijd is of gaat komen.
Elke fase is interessant en heeft unieke mogelijkheden om minder te doen en meer te ZIJN om het levenslange team lichaam en geest beter te laten samenvallen en samenwerken vol levenskracht.

Meer leren ontspannen in het niet-weten en zoeken naar antwoorden op onze levensvragen, mild glimlachen naar onze onzekerheden en angsten, geeft ons levenskracht om ons leven, vol meevallers en tegenslagen en met ingrijpende gebeurtenissen, voluit te leiden van moment tot moment: we ervaren ondanks beperkende omstandigheden fundamentele gezondheid! Ook als ons leven uit elkaar dreigt te vallen.

Hoe verloopt jouw levenspad?

Ik geloof dat ieder mens zijn eigen pad in het leven kan vinden en volgen. En ook dat je daar het beste uit jezelf kunt halen, hoe moeilijk het er soms ook is. Je eigen levenspad vinden en volgen betekent voor mij dat je het leven dat je leidt omarmt en eigenaar wordt van je eigen verhaal. Daarvoor is nodig dat je leert om te gaan met wat je tegenkomt op je pad: liefde, vreugde, geluk, onrecht, pijn en verdriet. Jouw leven, met alles erop en eraan.

Alles wat je meekrijgt, meemaakt en kiest, maakt jou tot wie je bent als mens. Wanneer je dit kunt integreren in je denken, voelen en doen, ervaar je innerlijke rijkdom en wordt je leven heel. Dat zijn grote woorden, ik weet het! En ook dat dit in de praktijk van het leven vaak een hele klus is.

Leren om te gaan met wat er op je levenspad gebeurt, vraagt moed. Door een onderzoekende houding naar wat je denkt, voelt en doet en de bereidheid om te vormen wat nodig, kun je jezelf in al je kwetsbaarheid leren kennen en je daarmee verbinden met de wereld om je heen. Het goede nieuws is dat je dit nooit alleen hoeft te doen: er zijn mensen en doelen om jou te stimuleren om in beweging te komen. Ga jij het aan?

Je wil graag iets veranderen. Je hebt het gevoel dat je niet in je kracht bent, niet gelukkig, voortdurend ligt er een oordeel op de loer, over de ander, over jezelf. Je doet het anders dan je eigenlijk zou willen. Je laat je eigen stem niet horen. Of je hebt geen idee welke keuze je moet maken. En in je eentje krijg je het roer niet de kant op van jouw eigen koers.

Graag kijk ik dan met je mee. Aan de hand van samen praten verken je je gewoontepatronen en verlangens om het anders te doen. Je ontdekt hoe je datgene wat je in de weg zit juist als kwaliteit kan inzetten. Je leert een weg vinden naar je eigen bron om vandaar uit in verbinding met jezelf en de ander in de wereld te staan.

Praten met Marjanne is een gezellig samengesprek aan de keukentafel

Als dame van 60+ kan ik zeggen dat ik beschik over een brede levenservaring en gezonde portie coaching kennis. Voel je dan ook vrij om alle levensgebieden komen aan bod te laten komen; levensvragen, kinderen en opvoedingen, relatie hart- en zielskwesties. Wat er ook speelt in je leven wat niet lekker loopt, ik ben er voor jou. Mijn gesprek met jou is de sleutel tot je hart en ziel.

Hoeveel gesprekken je met mij wilt bepaal jezelf. Zelfs één gesprek biedt ruimte en praktische tips om dingen anders aan te pakken en een eerste stap te zetten naar een meer ontspannen en gelukkiger leven. In de meeste gevallen kun je na één gesprek verder. Als het nodig is, dan kunnen er vervolggesprekken gepland worden. De gespreksduur is voor een uur of anderhalf uur, dit kun je vooraf aangeven.

Als je een gesprek met mij wilt dan kan meestal al binnen twee weken, zowel overdag als in de avonduren. Het enige wat je hoeft te doen is mij een e-mail te sturen met daarin je persoonsgegevens, gewenste datum en tijd en natuurlijk waarover je met mij een gesprek wilt aangaan. De koffie of thee staat voor je klaar.

Warme groet Marjanne.

Chat openen
Welkom! Je kunt via WhatsApp een afspraak met mij maken of een vraag stellen. Graag tot ziens. Warme groet Marjanne.