Kindertolk

Kindertolk

 

Als kindertolk werk je – in het belang van kinderen – vooral met ouders. De kortste manier om het te omschrijven is dat een kindertolk het gedrag van je kind vertaalt naar een boodschap voor jou als ouder/opvoeder. Zit jij weleens te denken: Waarom doet mijn kind dit? Waarom gedraagt hij/zij zich zo? Zit er iets achter? Ben jij nieuwsgierig of je kind je iets wil vertellen met zijn gedrag? Een kindertolk kan je inzicht geven en bewust maken van wat je kind je wilt vertellen met zijn/haar gedrag.

Een kinderhart is als een spiegel. Het reflecteert alles waaraan het wordt blootgesteld. Wij als ouders kunnen onszelf dus leren kennen via het gedrag en welzijn van onze kinderen. We ontdekken of de grondslag onder ons en hun bestaan voluit leven is of slechts overleven. Kinderen laten ons nauwkeurig weten wat er nodig is om tot volledige ontplooiing van onszelf te komen. Zo worden we liefdevolle, krachtige mensen én evenwichtige opvoeders. En dat is precies waar onze kinderen bij gebaat zijn!

Geef je daar als ouder gehoor aan, dan levert dat niet alleen een harmonischer leven voor jezelf op, maar ook een gezonder en gelukkiger kind. Een kind is altijd op zoek naar balans. Omdat een kind nog heel open en gevoelig is, voelt het haarscherp aan waar de balans in een ouder of in het gezin verstoord is. Zonder woorden, maar in gedrag, emoties of soms zelf in fysieke verschijnselen, vergroot een kind het thema uit, om de balans te herstellen.

Kindertolk is kindgedrag vertalen naar een boodschap

Jij en je kind zijn met elkaar verbonden en dat zien we in alles. Ze spiegelen onze mooie kanten en onze pijnpunten en nog veel meer. Je herkent het spiegelen vast wel, dat ze dezelfde woorden gebruiken als jou, of dezelfde houding/gebaren.

En als ik jou vraag wat jij het liefst wil voor je kind. Dan is dat natuurlijk dat ze gelukkig zijn! Wat denk jij dat je kind voor jou wil? Natuurlijk ook, dat jij gelukkig bent! Hoe kan je kind jou het beste bereiken, helemaal als je kind zelf nog niet de woorden heeft. Met zijn/haar gedrag!

Kindertolk

Dit gedrag van je kind kan een kindertolk op methodische wijze vertalen naar een boodschap van je kind voor jou. Door deze methode in te zetten kan er een nog betere verbinding ontstaan tussen jou als opvoeder/ouder en je kind. De methode heeft namelijk als doel dat jij door de spiegel van je kind dichter bij jezelf kan komenDaarna kan jij jezelf en je kind beter geven wat jullie nodig hebben. Er ontstaat dus een betere verbinding tussen jou en je kind.

Wanneer schakel je een kindertolk in

Heb jij als ouder genoeg van gebroken nachten doordat je kind slecht slaapt, gedragsproblemen, ruzies of pesten, plaswekkers en bedplassers, driftbuien, een kind dat niet (goed) eet, angsten, weerkerende klachten van je kind zoals hoofd- of buikpijn, ontstekingen, een allergie, eczeem, enzovoort? Maak dan een afspraak voor een kindertolk consult. Je kind zal je er dankbaar voor zijn.

Chat openen
Welkom! Je kunt via WhatsApp een afspraak met mij maken of een vraag stellen. Graag tot ziens. Warme groet Marjanne.