Kinderhuiself – Ik ben het zat om de huiself van het gezin te zijn!

Hier spreekt de huiself van het gezin! We zijn nog niet goed of wel thuis uit school of het is al bonje in de tent. Eerst moet ik ze al vragen hun tassen op te ruimen want ik breek mijn benen erover. Dat gaat met veel gezucht, gesteun en gekreun om vervolgens een discussie aan te gaan over wie de hond uit gaat laten. Als dat het enige waar je je druk om hoeft te maken? Zoonlief wil het niet doen want die deed het gister (!) al en zoon 2 vindt dat het niet zijn beurt is. Vervolgens schuiven ze het af op de jongste; de zus!

Ze luisteren nergens naar

Als ik uiteindelijk zoon 1 opdraag de hond uit te laten ben ik de stomste moeder ever. Overigens was ik gisteren nog de leukste moeder ever en werd ik de hemel ingeprezen, vandaag ben ik de feeks van het huis. Ondertussen tolt mijn hoofd en ben ik het zo zat om discussies aan te gaan met die verwende mormels. Ze hebben maar één taak: EEN TAAK! En ondertussen ben ik de huiself van het gezin… Van al mijn voornemens toen ik moeder werd is niks terecht gekomen.

Smerige wezens

Ik kijk om mij heen naar de troep in de keuken, want er moest lunch gemaakt worden. De ondergesmeerde tafel, de vette vingers aan de barkruk en de slierten Noodles op de grond. Het volk wilde weer ‘allemaal lekkere dingen’ eten en de kok des huizes streek weer over haart hart. Ondertussen denk ik aan de bedden die boven nog niet opgemaakt zijn, de groeiende berg was en het afval wat zich opstapelt in de garage en wat naar de ondergrondse container gebracht moet worden. Het aanrecht ligt volgekwakt met stapels papierwerk wat ze op hun laatste schooldag mee naar huis hebben gekregen en de gymspullen liggen op de grond te stinken en krijgen niet vanzelf pootjes naar de wasmand toe. Je snapt; dat doet de huiself van het gezin allemaal. Moi!

Rommel wegtoveren

Aan het eind van de dag, als ze met hun gat in bad zitten, loop ik een rondje door het huis om vieze vaat naar de vaatwasser te brengen, kleding van de grond te rapen en IN de wasmand te gooien in plaats van ernaast. Ik kom rommeltjes tegen, telefoons die overal slingeren en lege (!) snoeppapiertjes. Ze denken allemaal dat de rommel vanzelf pootjes krijgt en hocus pocus; in de ochtend is het weer opgeruimd. Het dringt niet helemaal tot ze door dat mama dit allemaal laat verdwijnen… Alsof ik een huiself ben! Honderd keer kan ik vragen of ze het op willen ruimen maar hun onderontwikkelde brein slaat dat nog niet op.

Tandpasta overal

Als ze gaan tandenpoetsen lijkt het wel alsof ze die tandpasta opvreten. Overal zit tandpasta behalve IN hun mond. Aan de spiegel, de deurklink en op de vloerbedekking. En keer op keer vertel ik ze weer hoe ze hun tanden moeten poetsen, waar ze het WEL op moeten smeren en dat ze de wasbak ook wel even schoon mogen maken.

’s Avonds ben ik kapot. Kapot van het altijd maar dat opruimen en het moeten weten WAAR iets ligt: Mamamama waar liggen mijn sokken? Mijn onderbroek? Mijn telefoon? Mijn jas? Waar zijn mijn schoenen? Mijn fietssleutel? Mijn werkstuk? Mijn voetbalpak? Ik kan mijn gel niet vinden….

Wie denken ze dat ik ben als kinderhuiself 

En als je ze dan eens wat vraagt dan ben je de stomste moeder ever en maken ze drama omdat ze vinden dat ze ALTIJD ALLES moeten doen… yeah sure! Hoe durf ik ze te vragen wat te doen??? Die verwende mormels met hun nog niet volgroeide brein vinden het vanzelfsprekend dat hun was schoon in de kast ligt, de vloer zo schoon is dat ze ervan kunnen eten, hun eten geserveerd wordt, ik hun lopende agenda ben en ze ’s avonds zich met een schone handdoek af kunnen drogen en toegedekt worden in hun bedjes.

Mijn kinderen denken dat ze een huiself in dienst hebben die op magische wijze, terwijl de rest aan het chillen is, alles in het huis doet. Ze hebben werkelijk geen idee. Hun brein kan niet bevatten dat die huiself hun moeder is …

Kinderhuiself is een gebed zonder eind

Ik dacht dat ik als moeder toch wel aardig mijn best had gedaan maar hetgeen ik ze aanleer blijft niet hangen. Hoe ga ik ze leren hun spullen te vinden, leren hun klusjes te doen en hun rommel op te ruimen zonder deze permanente huiself? Tot die tijd is het hier een walhalla voor de onderontwikkelde kinderbreinen; een waar hotel. Ik wacht maar tot ze groot zijn, volwassen en een eigen gezin moeten runnen. Ze moesten eens weten …

Praten met Marjanne is een gezellig samengesprek aan de keukentafel

Het keukentafelgesprek is een gesprek van mens tot mens. Heb je het even moeilijk, voel je je alleen of wil je je verhaal kwijt? Soms is het lastig om iemand te vinden in je omgeving die écht naar je luistert of waarmee je kan praten. Praten met Marjanne is is een open en vertrouwelijk samengesprek aan de keukentafel voor iedereen die zijn of haar levensverhaal wil delen. Wat er ook speelt in je leven wat niet lekker loopt, ik ben er voor je. Een gesprek met mij kun je zien als een open deur naar je hart en ziel. 

Als dame van 60+ kan ik zeggen dat ik beschik over een brede & ruime levenservaring met daarbij gezonde portie kennis aan coaching. Al jaren staat mijn huiskamer open voor iedereen die behoefte heeft aan een goed gesprek of zomaar het hart wil luchten. Van een gewone babbel tot een diepgaand gesprek, ik ben er voor jou. Voel je dan ook vrij om alle levensgebieden komen aan bod te laten komen; levensvragen, kinderen en opvoedingen, relatie hart- en zielskwesties. 

Hoeveel gesprekken je met mij wilt, bepaal jezelf. Zelfs één gesprek biedt ruimte en praktische tips om dingen anders aan te pakken. Het kan ook een eerste stap zijn naar een meer ontspannen en gelukkiger leven. Ik hanteer een gespreksduur van anderhalf uur. Uiteraard ben je niet strikt gebonden aan deze tijd. Langer samen praten kan altijd, alleen vraag ik je om dit vooraf aan te geven. 

Als je een gesprek met mij wilt dan kan vaak binnen twee weken, zowel overdag als in de avonduren. Je kunt een gesprek aanvragen door mij een e-mail te sturen met daarin je persoonsgegevens, gewenste datum en tijd en natuurlijk waarover je met mij een gesprek wilt aangaan. Ik zal zorgen dat er verse koffie of thee voor je klaar staat. Voel je welkom …

Warme groet Marjanne.

Praten met Marjanne

Chat openen
Waarover wil jij met mij praten?
Wat kan ik voor jou doen?
Samen praten is samen delen en helen met Marjanne. Over jezelf praten is het liefdevolste geschenk wat je jezelf kunt geven. Geef jezelf dat cadeau en ontdek wat die liefde met jou doet.