Iedereen is mens!

Zou je graag eens met iemand praten die zonder oordeel naar je luistert en met je meedenkt? Ben je op zoek naar een klankbord, maar heb je niet meteen een therapeut, of psycholoog nodig? Dan is praten met Marjanne misschien iets voor jou. Gespreksonderwerpen die besproken worden kunnen heel uiteenlopend zijn. Er is eigenlijk niets dat niet besproken kan worden. Voel je daarom vrij om me te laten weten wat je graag zou willen bespreken.

Steeds weer verbaas ik mij als ik in gesprek ben, dat ik praat met een rol/functie en niet met een mens… Door de aanpassingen die iemand bij zichzelf doet om een functie/rol uit te voeren. In hoeverre iemand zichzelf laat zien. Hoeveel beschermingsmechanismes er in stand gehouden worden, maar ook hoeveel aannames en vooroordelen we eigenlijk hebben waar we ons niet bewust van zijn.

Zelf vind ik het altijd heel prettig om met een ieder open in gesprek te kunnen zijn van mens tot mens. Ik heb mijn kwaliteiten en verbeterpunten en jij hebt die ook, directeur of niet. Ik vind het prettig als het open gesprek mag zijn van mens tot mens, met alle kwetsbaarheden die er zijn. Het maakt mij en de ander krachtig, als wij er als mens in zijn geheel mag zijn.

Ben jij je bewust van welke aannames en vooroordelen je hebt? En welke beschermingsmechanismes je toepast? Hoe open ben je over wat je ervaart elke dag weer en hoe je ermee omgaat? Door wat je doet en laat zien en misschien niet doet/laat zien creëer je een beeld van jezelf bij de ander.. is dat ook het beeld wat je wilt creëren? Ik gun het je, dat je als mens in zijn geheel gezien mag worden! Mag ik je een gespreksduwtje in de rug geven? 

Wat ik doe

Wat ik doe in de meest letterlijke zin is luisteren, samen praten en goede raad geven. Wat die goede raad precies inhoudt, is altijd persoonlijk. Voor de een werkt het ene, en voor de ander het andere. Jij bent de enige die weet wat er speelt in jouw leven, de expert van jouw situatie. Meestal ben je dan ook goed in staat om je problemen zelf op te lossen. Soms lukt het met hulp van bijvoorbeeld familie, vrienden, of collega’s. In enkele gevallen is ook dat niet genoeg, niet wenselijk, of niet mogelijk.

Jouw probleem kan te persoonlijk zijn om te delen, en wellicht speelt schaamte een rol. Het kan ook zijn dat je vastloopt in een complexe situatie, en niet goed weet wat jouw mogelijkheden zijn, of waar je überhaupt moet beginnen. Misschien twijfel je tussen verschillende oplossingen, en lukt het je niet om tot een beslissing te komen. Of je hebt alles al geprobeerd, en niets helpt.

Wat jouw situatie ook is, een probleem blijft niet lang alleen. Als je niet tot een oplossing komt dan verergert de situatie, en ontstaan er gerelateerde problemen. Langdurige stress zorgt voor geestelijke, en uiteindelijk ook lichamelijke klachten. Je functioneert slechter als partner, als ouder, als vriend(in) en als werknemer/ondernemer, en dat tast je zelfvertrouwen aan. Je kunt uitvallen met een burn-out, of werkloos raken. En dat is als je tijdig een gesprek aanvraagt met mij niet nodig.

Een gesprek met mij kan jou direct helpen om meer inzicht te krijgen in jouw situatie, en handvatten bieden om de situatie zelf op te kunnen lossen. Daarvoor hoeft je probleem overigens niet groot of urgent te zijn: voorkomen is altijd beter dan genezen. De eerste drempel is altijd het hoogste, dat is voor iedereen. Neem die stap en je zult ervaren fijn praten met mij is.

Praten met Marjanne is een gezellig samengesprek aan de keukentafel

Als dame van 60+ kan ik zeggen dat ik beschik over een brede levenservaring en gezonde portie coaching kennis. Voel je dan ook vrij om alle levensgebieden komen aan bod te laten komen; levensvragen, kinderen en opvoedingen, relatie hart- en zielskwesties. Wat er ook speelt in je leven wat niet lekker loopt, ik ben er voor jou. Mijn gesprek met jou is de sleutel tot je hart en ziel.

Hoeveel gesprekken je met mij wilt bepaal jezelf. Zelfs één gesprek biedt ruimte en praktische tips om dingen anders aan te pakken en een eerste stap te zetten naar een meer ontspannen en gelukkiger leven. In de meeste gevallen kun je na één gesprek verder. Als het nodig is, dan kunnen er vervolggesprekken gepland worden. De gespreksduur is voor een uur of anderhalf uur, dit kun je vooraf aangeven.

Als je een gesprek met mij wilt dan kan meestal al binnen twee weken, zowel overdag als in de avonduren. Het enige wat je hoeft te doen is mij een e-mail te sturen met daarin je persoonsgegevens, gewenste datum en tijd en natuurlijk waarover je met mij een gesprek wilt aangaan. De koffie of thee staat voor je klaar.

Warme groet Marjanne.

Chat openen
Welkom! Je kunt via WhatsApp een afspraak met mij maken of een vraag stellen. Graag tot ziens. Warme groet Marjanne.